Még néhány nap, és búcsút mondhatunk a kertben még mindig mosolygó rózsáknak. Ne hagyjuk, hogy a fagy letarolja őket, Katalin napra egy fantasztikusan izgalmas desszert válhat belőlük!
Hozzávalók:
2 dl rózsaszörp
1 tasak tortazselépor
4 dl joghurt
2 nagy, illatos rózsa
2 érett őszibarack
2-3 evőkanál méz
A tortazselé port a rózsaszörpbe szórjuk, majd szüntelenül kevergetve felforraljuk. A besűrűsödött zselét egy kb. 10x20 cm-es fémtálcára öntjük, és a hűtőbe tesszük. Kb. 30 perc alatt megdermed.
A barackot feldaraboljuk, a rózsaszirmokkal együtt a turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a mézet, a joghurtot, majd az egészet megturmixoljuk.
Üvegkelyhekbe porciózzuk. A megdermedt zselét apró darabokra vágjuk, a rózsás-gyümölcsös joghurtba szórjuk. Virágszirmokkal díszítjük.
Hogy még egyszerűbb legyen az elkészítése:
http://videa.hu/videok/
Ha tetszett a recept, látogasson el máskor is! Ha kedveli a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra új virágos élményekkel lesz gazdagabb! A Virágkonyha című könyvemben pedig sok-sok izgalmas virágos receptet talál!
Utolsó kommentek