Még néhány nap, és búcsút mondhatunk a kertben még mindig mosolygó rózsáknak. Ne hagyjuk, hogy a fagy letarolja őket, Katalin napra egy fantasztikusan izgalmas desszert válhat belőlük!

Hozzávalók:

2 dl rózsaszörp

1 tasak tortazselépor

4 dl joghurt

2 nagy, illatos rózsa

2 érett őszibarack

2-3 evőkanál méz

A tortazselé port a rózsaszörpbe szórjuk, majd szüntelenül kevergetve felforraljuk. A besűrűsödött zselét egy kb. 10x20 cm-es fémtálcára öntjük, és a hűtőbe tesszük. Kb. 30 perc alatt megdermed.

A barackot feldaraboljuk, a rózsaszirmokkal együtt a turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a mézet, a joghurtot, majd az egészet megturmixoljuk.

Üvegkelyhekbe porciózzuk. A megdermedt zselét apró darabokra vágjuk, a rózsás-gyümölcsös joghurtba szórjuk. Virágszirmokkal díszítjük.

Hogy még egyszerűbb legyen az elkészítése:

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/joghurtos-rozsakrem-rozsazselevel-pvRPcyzdb6hU2HMd 

Ha tetszett a recept, látogasson el máskor is! Ha kedveli a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra új virágos élményekkel lesz gazdagabb! A Virágkonyha című könyvemben pedig sok-sok izgalmas virágos receptet talál!