A levendulás keksz nagyon trendi. És finom. Kávé, tea mellé, gyümölcslevesekhez kitűnő. És egyszerűen elkészíthető, sokáig eltartható, egészséges, mert nyugtató, görcsoldó hatású!
Most egy újragondolt változatban ajánlom, amely egyúttal a készülő levendulás-diétás könyvünk egyik első - és kipróbáltan szuper! - receptje. A mazsolát már most be lehet áztatni, hogy holnapután már semmi se legyen akadálya a kekszsütésnek!
Hozzávalók:
10 dkg mazsola
2 dl szőlőlé (vagy bor)
12 dkg mandula liszt
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 kiskanál sütőpor
csipetnyi só
15 dkg vaj
1 evőkanál szárított levendula
1 tojás
A mazsolát egy jól záródó üvegbe tesszük, a szőlőlével felöntjük és legalább egy napig állni hagyjuk, ezalatt a szemek szépen kigömbölyödnek.
Sütés előtt a mazsolát lecsöpögtetjük, aprítógéppel vagy botmixerrel pépesítjük. A lisztet a sütőporral, csipetnyi sóval meg a levendulával elvegyítjük. Hozzáadjuk a puha vajat, az egész tojást, a mazsolapépet és alaposan összedolgozzuk.
A tésztát fóliába csomagolva néhány órára hidegre tesszük. Azután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és kedvünk szerinti formákat szúrunk ki belőle. A kis tésztadarabokat sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 8-10 perc alatt szép világosra sütjük. Meghinthetjük levendulás porcukorral is.
Ha tetszett a recept, látogassank el ide máskor is! Ha kedvelik a Virágkonyha közösségi oldalát, naponta friss receptekkel találkozhatnak!
Utolsó kommentek