A palacsinta mindig nyerő. Ám ha virágokkal gazdagítjuk, a közelgő ünnepek egyik nagyszerű meglepetése lehet! A kert telis-teli friss virágokkal: süssük őket bele a palacsintába! Illatos rózsaszirmok, apró árvácskák, mosolygós réti virágok derék belevalók.
Aki a hét végén Grazban, a Kochbuchmesse-n (Szakácskönyv Fesztivál) fog nézelődni, meg is kóstolhatja, mert a színpadi programban ezzel a palacsintával szeretnék kedvet csinálni a virágos szakácskönyveimhez.
A virágos palacsinta készítését itt is megnézhetik.
Hozzávalók:
1 tojás,
15 dkg liszt,
csipetnyi só,
1 kiskanál cukor,
kb. 2,5 dl tej,
szódavíz,
a sütéshez olaj,
vegyes kerti ehető virágok,
töltelékhez: 10 dkg rózsalekvár
A tojás csipetnyi sóval meg a cukorral felverjük, majd a lisztet és a tejet apránként hozzáadva simára elkeverjük. Kevés szódavízzel hígítjuk, majd egy kisebb, kiolajozott serpenyőben palacsintákat sütünk belőle. Sütés közben, amikor a tésztást a serpenyőben szétfolyatjuk, a száráról lecsipkedett virágokat, szirmokat szórunk bele, melyek belesülnek a tésztába.
A palacsintákat egyenként, vékonyan megkenjük rózsalekvárral, négyrét hajtjuk és máris tálaljuk.
Hasonló módon készíthetünk ibolyás- vagy turbolyás palacsintát is! Az ibolyás palacsintához a töltelékbe is természetesen ibolyavirágok kerülnek.
A turbolyás változatnál, ha megfordítottuk a palacsintát és már majdnem készre sült, egy jó nagy kanálnyi cukros-vajas, apróra vágott turbolyát locsolunk rá, és félbehajtva máris a tányérra csúsztatjuk.
Hasonló jó, ehető virágos recepteket találnak a Virágkonyha című könyvünkben, amely most tavaszi akcióban, egy csomag ehető virág magkeverékkel kapható! Ha kedvelik a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra friss virágos információkhoz és receptekhez jutnak!
Utolsó kommentek