Az akác a májusi éjszakák megédesítője, a nyári illatok bódító előszele. Épp ezért izgalmas, amikor nyár derekán, a kíváncsi napraforgótáblák melletti akácsor virágokkal bókolt a szélben. Úgy látszik, az időjárás kegyeibe fogadta az idei másodvirágzást!
Épp ezért ajánlom mindenkinek, hogy használja ki ezt a különleges lehetőséget és - ha még idén nem tette volna - süssön bundában akácvirágot!
A hétvégi, bográcsban főtt bableves után remek desszert.
Az elkészítéséhez itt egy kis kedvcsináló:
https://www.youtube.com/watch?v=R5TfJI3xdi0
És a recept:
Akácvirág bundában
Hozzávalók:
16 fürt akácvirág,
2 tojás,
2 evőkanál cukor,
20 dkg liszt,
csipetnyi sütőpor,
2,5 dl tej,
sütéshez: olaj,
a tálaláshoz: porcukor
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet meg a tejet, egy csipetnyi sütőport. Az akácvirágfürtöket a sűrű masszába mártjuk, majd bő, forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
Az olajból kiemelve lecsepegtetjük, és porcukorral meghintve kínáljuk.
Ha tetszett a recept, nézzenek vissza máskor is! Klikkeljenek a weboldalamra, ahol még több virágos recept várja az ínyenceket: www.rozsakunyho.hu
Utolsó kommentek