Az akác a májusi éjszakák megédesítője, a nyári illatok bódító előszele. Épp ezért izgalmas, amikor nyár derekán, a kíváncsi napraforgótáblák melletti akácsor virágokkal bókolt a szélben. Úgy látszik, az időjárás kegyeibe fogadta az idei másodvirágzást!

Épp ezért ajánlom mindenkinek, hogy használja ki ezt a különleges lehetőséget és - ha még idén nem tette volna - süssön bundában akácvirágot!

A hétvégi, bográcsban főtt bableves után remek desszert.

Az elkészítéséhez itt egy kis kedvcsináló:

https://www.youtube.com/watch?v=R5TfJI3xdi0

És a recept:

Akácvirág bundában

 

Hozzávalók:

16 fürt akácvirág,

2 tojás,

2 evőkanál cukor,

20 dkg liszt,

csipetnyi sütőpor,

2,5 dl tej,

sütéshez: olaj,

a tálaláshoz: porcukor

 

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet meg a tejet, egy csipetnyi sütőport. Az akácvirágfürtöket a sűrű masszába mártjuk, majd bő, forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.

Az olajból kiemelve lecsepegtetjük, és porcukorral meghintve kínáljuk.

 Ha tetszett a recept, nézzenek vissza máskor is! Klikkeljenek a weboldalamra, ahol még több virágos recept várja az ínyenceket: www.rozsakunyho.hu