A Rousseau-i mondat: vissza a természethez, talán soha nem volt olyan aktuális, mint napjainkban. A gyorséttermek mű-világában, a szintetikusan előállított étel-féleségek korában a legjobb, amit tehetünk: olykor visszavonulunk; a természet lágy ölén, a halkan ropogó tűz mellett sütjük meg egyszerű vacsoránkat a nekünk kedvesek társaságában. S ez többet jelent minden szónál…

A természet kincseket is ád a tűzön való sütögetéshez. Csak le kell hajolnunk értük!

 Rizzsel töltött turbolyás sült paprika

 

Hozzávalók:

8 db húsos zöldpaprika,

20 dkg rizs,

egy kisebb vöröshagyma,

3 evőkanál olaj,

 só,

1 kiskanál ételízesítő por,

1 csokor virágzó turbolya,

10 dkg füstölt sajt

 

A rizs az olajon megfuttatjuk, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Ízesítjük sóval, ételízesítő-porral, beledobjuk a megtisztított hagymát, és fedő alatt addig pároljuk, míg a vizet mind magába nem szívja.

A paprikákat kicsumázzuk, a magokat eltávolítjuk belőlük. A kihűlt rizst összekeverjük a finomra reszelt sajttal, az apróra vágott turbolyával, majd szorosan az előkészített paprikákba töltjük.

Grillrácsra téve, olajjal kenegetve, faszénparázs felett addig sütjük, míg körös-körül szépen felhólyagosodik a paprika héja. 

Azon melegében kínáljuk.

 Hasonló jó, ehető virágos recepteket találnak a Virágkonyha című könyvünkben, amely most tavaszi akcióban, egy csomag ehető virág magkeverékkel kapható! Ha kedvelik a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra friss virágos információkhoz és receptekhez jutnak!

Halmos Monika

www.rozsakunyho.hu