... vagyis egy duplavirágos desszert. Levendula, a romantikus, rózsa, a bársonyos, lágy és érzéki. A kettő együtt pedig minden idők legjobb virágos kettőse! A receptet megnézhetik itt is.
Hozzávalók a borzseléhez, 8 adaghoz:
5 dl félédes fehérbor (muskotályos)
10-12 szál levendula
6 zselatinlap vagy 9 gr zselatinpor
4-5 evőkanál cukor
néhány csepp citromlé
A rózsakrémhez:
30 dkg mascarpone
2 dl tejszín
2 nagy marék friss rózsaszirom
4 ek. méz
A fehérbort a levendulával meg a cukorral felforraljuk. Néhány csepp citromlével ízesítjük, majd a tűzről lehúzzuk és hozzáöntjük a beáztatott és felmelegített zselatint. Megkóstoljuk: ha szükséges, még egy kicsi cukrot adunk hozzá, és ha langyosra hűlt, leszűrjük, majd poharakba töltve behűtjük. Készíthetjük növényi eredetű tortazseléporral is!
A rózsakrémhez valókat egy tálba tesszük, majd turmixgéppel egynemű-habosra keverjük. A lehűlt borzselé tetejére kanalazzuk, és friss, vagy kandírozott rózsaszirmokkal díszítve kínáljuk.
Hasonló jó, ehető virágos recepteket találnak a Virágkonyha című könyvünkben, amely most nyári akcióban, egy szórófejes élőalgás tápoldattal együtt kapható! Ha kedvelik a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra friss virágos információkhoz és receptekhez jutnak!
Halmos Monika
Utolsó kommentek