Színes szirmok a salátában.
Meglepő? Lehetséges, de megéri megkóstolni: ízletes és egészen extra ízkombináció zöldségekkel házasítva.
Nyári zöldségsaláta dáliaszirmokkal
Hozzávalók:
1 kisebb, zsenge cukkíni,
40 dkg paradicsom,
2 zöldpaprika,
só,
3-4 evőkanál virágecet,
2 evőkanál cukor,
csipetnyi őrölt fehérbors,
2 kisebb dáliavirág
A cukkínit és a paradicsomot megtisztítjuk és kockára vágjuk. A paprikák húsát cikkekre szeljük és a paradicsom- meg a cukkíni kockákkal lazán összekeverjük, megsózzuk. Öt-tíz percig állni hagyjuk, majd virágecettel megöntözzük, cukorral, őrölt fehérborssal ízesítjük. Átforgatjuk, beletesszük a dáliaszirmokat és máris tálaljuk. Pirítós kenyeret kínáljunk a színpompás salátához.
Hasonló jó, ehető virágos recepteket találnak a Virágkonyha című könyvünkben, amely most nyári akcióban, egy szórófejes élőalgás tápoldattal együtt kapható! Ha kedvelik a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra friss virágos információkhoz és receptekhez jutnak!
Halmos Monika
Utolsó kommentek