A muffin az egyik legegyszerűbben elkészíthető és leguniverzálisabb sütemény. Jó reggelire, csomagolhatjuk tízóraira, vendéget várhatunk vele és mivel könnyen csomagolható, szállítható, így a piknikkosárban is ott a helye!
Elkészítése gyerekjáték, még csak a keveréssel sem kell fáradni - egy angol muffinszakértő szerint csak 16-szor kell átkeverni, és kész! A tepsivakarástól megkímének a kis papírkosárkák - tehát muffinra fel, főleg, ha még levendulás is!
Hozzávalók:
1-1 kisebb narancs és alma
1,5 dl narancslé
2 tojás
8 dkg vaj
25 dkg liszt
1 kiskanál szódabikarbóna
csipetnyi só
12 dkg levendulás cukor
8 dkg darált dió
a formához vaj és liszt
A narancsot alaposan megmossuk meleg vízzel. A megtisztított almával együtt feldaraboljuk, és a turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a narancslevet, a felvert tojásokat, az olvasztott vajat és összeturmixoljuk.
Keverőtálba öntjük, beleszórjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a levendulás cukrot, a darált diót, csipetnyi sóval ízesítjük és gyors mozdulatokkal összekeverjük.
A muffinsütő mélyedéseibe egy-egy kis papírkosárkát teszünk, és a masszát belekanalazzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 22-25 perc alatt szép halványbarnára sütjük.
Levendulás porcukorral meghintve kínáljuk.
A csokoládés változathoz darált dió helyett 8 dkg egészen apróra tördelt csokoládét keverjünk a masszába! Ünnepi alkalomra levendulás cukormázzal vonjuk be, vagy díszítsük kandírozott levendulával!
Ha tetszett a recept, látogassank vissza máskor is! Levendulás recepteket találnak a Levendula szívvel-lélekkel című könyvemben!
A Virágkonyha közösségi oldalán napról-napra friss virágos finomságok receptjeit olvashatják. Érdemes csatlakozni közösségünkhöz!
Utolsó kommentek