Zöld, minden ízében és minden tekintetben. Telis-teli olyan vitaminokkal, amelyekre már hónapok óta szomjazik szervezetünk. Fárasztó kerti munkák? Éppen ez kell hozzá! Ha kigyomláljuk a magvetés helyét, ágyásokat készítünk a palántáknak, ismerkedjünk meg a legizgalmasabb zöld élelmiszerekkel, amelyeket a tavaszi kert nyújt! Készítsünk vitaminpótló zöld turmixot kerti vadnövényekből, amelyeket eddig csak gyomoknak neveztünk.

A kerti munka így a legzöldebb fitnesz: megmozgat, lebarnít, napsugárral simogat – és vitamindús, igazi bio-turmix kínálja belsőleg a felüdülést.

Zöldturmix

Hozzávalók:

személyenként 20-25 dkg gyümölcs

két maréknyi „zöld” a tavaszi kertből: tyúkhúr, mezei sóska, százszorszép levél, ibolyalevél, turbolya, csalán, madársaláta, zsenge pitypanglevél, útifű, kövér porcsin, stb.)

A gyümölcsöt megtisztítjuk, ha szükséges, kisebb darabokra vágjuk, és a turmixgépbe tesszük. (alma, banán, őszibarack, sárgabarack, bogyósgyümölcsök, ezeket bátran variálhatjuk).

Hozzáadunk két maréknyi bármilyen ehető zöld növényt. Az arány 60-40% legyen a gyümölcs javára! Összeturmixoljuk és máris fogyasztjuk. Édességét a gyümölcsben található cukor adja.

Tetszett a recept?

Hasonló jó, ehető virágos recepteket találnak a Virágkonyha című könyvünkben, amely most tavaszi akcióban, egy csomag ehető virág magkeverékkel kapható! Ha kedvelik a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra friss virágos információkhoz és receptekhez jutnak!

 Halmos Monika