A bokrok ontják a rózsákat, sorra érnek be a bogyós gyümölcsök a kertben. Virág és gyümölcs házassága, desszertbe komponálva: a legjobb, ami ilyenkor a konyhában történhet! Ne feledjük, csak permetezetlen, saját rózsákat szedjünk (esetleg a szomszédtól...), virágüzletben vásárolt vagy bizonytalan eredetű virágot soha ne kóstoljunk!
Vidám nyári desszert, rétegezve
Hozzávalók:
40 dkg egres
10 dkg cukor
1 csomag tortazselé por
2 dl bodzaszörp
40 dkg túró
2 dl joghurt
5 evőkanál méz
1 marék rózsaszirom
1 citrom
a díszítéshez apró virágok
A megtisztított egrest annyi vízben, amennyi éppen ellepi, felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd a bodzaszörppel elkevert tortazselé porral besűrítjük. A túrót villával összetörjük, belekeverjük a joghurtot, a mézet, majd egy kis citromlével és egy marék felaprított rózsaszirommal ízesítjük. A kétféle krémet egy üvegtálba rétegezzük, a tetejét apró, színes virágokkal kidíszítjük.
Hasonló jó, ehető virágos recepteket találnak a Virágkonyha című könyvünkben, amely most nyári akcióban kapható: egy szórófejes élőalgás növénytápot adunk mellé ajándékba, a virágoskert még bőségesebb virágzása érdekében! Ha kedvelik a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra friss virágos információkhoz és receptekhez jutnak!
Halmos Monika
Utolsó kommentek