A bokrok ontják a rózsákat, sorra érnek be a bogyós gyümölcsök a kertben. Virág és gyümölcs házassága, desszertbe komponálva: a legjobb, ami ilyenkor a konyhában történhet! Ne feledjük, csak permetezetlen, saját rózsákat szedjünk (esetleg a szomszédtól...), virágüzletben vásárolt vagy bizonytalan eredetű virágot soha ne kóstoljunk!

Vidám nyári desszert, rétegezve

 Hozzávalók:

40 dkg egres

10 dkg cukor

1 csomag tortazselé por

2 dl bodzaszörp

40 dkg túró

2 dl joghurt

5 evőkanál méz

1 marék rózsaszirom

1 citrom

a díszítéshez apró virágok

 A megtisztított egrest annyi vízben, amennyi éppen ellepi, felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd a bodzaszörppel elkevert tortazselé porral besűrítjük. A túrót villával összetörjük, belekeverjük a joghurtot, a mézet, majd egy kis citromlével és egy marék felaprított rózsaszirommal ízesítjük.  A kétféle krémet egy üvegtálba rétegezzük, a tetejét apró, színes virágokkal kidíszítjük.

 

 Hasonló jó, ehető virágos recepteket találnak a Virágkonyha című könyvünkben, amely most nyári akcióban kapható: egy szórófejes élőalgás növénytápot adunk mellé ajándékba, a virágoskert még bőségesebb virágzása érdekében! Ha kedvelik a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra friss virágos információkhoz és receptekhez jutnak!

 

Halmos Monika