Az ősz kedves üzenete levendulakevdelőknek. Zamatos, ragacsos füge, friss dió, és illatos levendula a másodvirágzásból. Meleg harmónia, őszi estére való.

Egy pohár olaszrizlinggel a legtökéletesebb választás.

Levendulás mézes füge

Hozzávalók:

8 db érett füge,

20 dkg dió,

4 evőkanál méz,

8 szál friss levendula,

5 dkg vaj

A sütőt felforrósítjuk. A megmosott és megtörölgetett fügéket kereszt irányban behasítjuk, majd egy vékonyan kivajazott tűzállótálba vagy kistepsibe állítjuk.  A durvára darált vagy késsel összevágott diót a mézzel és a lemorzsolt levendulavirággal összekeverjük, a fügék közepét megtöltjük a mézes-levendulás dióval. Minden füge tetejére egy-egy pici darabka vajat helyezünk, majd a forró sütőbe (vagy grillsütőbe) tesszük 5-6 percre. Ezalatt a gyümölcs átforrósodik, a méz, a vaj és a levendula csodás aromával gazdagítja az édes gyümölcsöt. Azon forrón kínáljuk.

Hasonló jó, ehető virágos recepteket találnak a Virágkonyha című könyvünkben, amely most nyári akcióban, egy szórófejes élőalgás tápoldattal együtt kapható! Ha kedvelik a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra friss virágos információkhoz és receptekhez jutnak!

Levendulás főzőkurzus: legközelebb szeptember 29-én a Chefparádéban!