Lassan egész "salátabárt" kínál a kert: amit undok gyomnak mondunk, azok akár a tányéron is végezhetik. Hogy mi ehető, és mi nem, mit érdemes leszednünk, azt bizony jó, ha megtanuljuk, nehogy kellemetlen meglepetések érjenek! Megéri, mert egy ilyen nevetős saláta feldobja a reggelt!

Gyomsaláta tojással

Hozzávalók:

4 marék zsenge „gyom” kedvünk és idény szerint: sóska, útifű, tyúkhúr, pitypang-, ibolya-, és százszorszép-levél, ibolya- és százszorszép virág, vadárvácska

4 keményre főtt tojás,

2 evőkanál virágecet,

só,

1 evőkanál méz,

esetleg 2 dl kefir

A leveleket és a virágokat megmossuk, szitában alaposan lerázogatjuk. Szedés közben érdemes megízlelni a leveleket: nem keserű-e a pitypang? Ha szükséges, a nagyobb leveleket összetépkedjük, majd a vékonyan felszeletelt főtt tojással együtt szépen elrendezzük a salátás tálon, ibolya-és százszorszép virágokkal kicsinosítjuk. A virágecetet pici sóval és mézzel elkeverjük, és közvetlenül a tálalás előtt a salátára locsoljuk. Finom házi kenyérrel és kefirrel üde, pazar reggeli vagy vacsora!

Hasonló jó, ehető virágos recepteket találnak a Virágkonyha című könyvünkben, amely most tavaszi akcióban, egy csomag ehető virág magkeverékkel kapható! Ha kedvelik a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra friss virágos információkhoz és receptekhez jutnak!