A bodzaszörppel sok minden történhet, azon kívül, hogy kellemesen üdít-hűsít-felvidít a nyáreleji napokon. Gyümölcslevest ízesíthetünk vele, könnyű desszertekbe komponálhatjuk. Az ilyen csodás, kánikulai napokon pedig a legjobb gyümölcsös-virágos bólék alapja lehet. Amíg van eper a piacon, házasítsuk őket, de meggyel, málnával, barackkal is kipróbálhatjuk!

Alkoholmentes változatban is készülhet!

Hozzávalók 8 személyre:

40 dkg friss eper

4 tenyérnyi bodzavirág

1 liter bodzaszörp

1 üveg pezsgő

 Az epret feldaraboljuk és a lemorzsolt bodzavirággal együtt a bóléstálba tesszük. Ráöntjük a lehűtött bodzaszörpöt, majd a jéghideg pezsgővel feltöltjük. Máris kínálhatjuk. Ha jóelőre aprócska virágokat (ibolya, árvácska, borágó, stb), jégkockába fagyasztunk, azzal még jobban feldobhatjuk a bólét.

Bodzaszörp készítése:

A 15 szép bodzavirágot leöblítjük, a vastag, húsos száráról letépkedjük és egy ötliteres befőttesüvegbe tesszük. Hozzáadjunk kb. 1 dl citromlevet, 40 dkg cukrot, egy felkarikázott citromot, fölöntjük 4 liter vízzel. Lefedjük, és 2 napig érleljük, közben néhányszor megkeverjük. Két nap múlva leszűrjük és behűtjük.

Videón is megnézhetik itt.

Hasonló jó, ehető virágos recepteket találnak a Virágkonyha című könyvünkben, amely most nyári akcióban, egy szórófejes élőalgás tápoldattal együtt kapható! Ha kedvelik a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra friss virágos információkhoz és receptekhez jutnak!