Bodzanyílás idején nem csak bodzaszörp és bodzás palacsinta kerülhet terítékre. Például egy bodzavirágos sajttorta pünkösdre a legjobb, ami történhet a bodzával: egyszerű, finom és elronthatatlan!
A vízfürdőben sült sajttorta krémes, lágy marad, nem szárad ki. Az egyenletes hőhatásnak köszönhetően egy bársonyosan kellemes, lágyan bodzás végeredmény születik. Sajttorta nem csak virágrajongóknak!
Hozzávalók:
18 dkg zabkeksz,
7 dkg vaj,
25 dkg krémsajt,
10 dkg porcukor,
2 tojás,
1 tojássárgája,
1 dl tejföl,
1 citrom,
1 marék lemorzsolt bodzavirágocska,
1 teáskanál búzakeményítő
A kekszet mozsárban összetörjük. Hozzáadjuk a puha vajat, alaposan összedolgozzuk, majd egy 20 cm átmérőjű tortaforma aljába-oldalára nyomkodjuk. Fóliával lefedve a hűtőbe tesszük, míg a krém elkészül. Ehhez a krémsajtot simára keverjük a porcukorral, egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, a tojássárgáját, majd a tejfölt, fél citrom levét és reszelt héját. Végül belekeverjük a bodzavirágokat és a keményítőt. A masszát a lehűlt kekszrétegre öntjük, a formát egy tepsibe állítjuk. A tepsit 2-3 cm magassági forró vízzel feltöltjük, és előmelegített sütőbe toljuk. 150 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje már szilárd, de a belseje puha, remegős. Behűtjük, bodzavirágokkal díszítjük. Kínálhatunk mellé bodzavirággal bolondított cseresznyelekvárt.
Hasonló jó, ehető virágos recepteket találnak a Virágkonyha című könyvünkben, amely most tavaszi akcióban, egy csomag ehető virág magkeverékkel kapható! Ha kedvelik a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra friss virágos információkhoz és receptekhez jutnak!
Halmos Monika
Utolsó kommentek