Bodzanyílás idején nem csak bodzaszörp és bodzás palacsinta kerülhet terítékre. Például egy bodzavirágos sajttorta pünkösdre a legjobb, ami történhet a bodzával: egyszerű, finom és elronthatatlan!

A vízfürdőben sült sajttorta krémes, lágy marad, nem szárad ki. Az egyenletes hőhatásnak köszönhetően egy bársonyosan kellemes, lágyan bodzás végeredmény születik. Sajttorta nem csak virágrajongóknak!

Hozzávalók:

18 dkg zabkeksz,

7 dkg vaj,

25 dkg krémsajt,

10 dkg porcukor,

2 tojás,

1 tojássárgája,

1  dl tejföl,

1 citrom,

1 marék lemorzsolt bodzavirágocska,

1 teáskanál búzakeményítő

A kekszet mozsárban összetörjük. Hozzáadjuk a puha vajat, alaposan összedolgozzuk, majd egy 20 cm átmérőjű tortaforma aljába-oldalára nyomkodjuk. Fóliával lefedve a hűtőbe tesszük, míg a krém elkészül. Ehhez a krémsajtot simára keverjük a porcukorral, egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, a tojássárgáját, majd a tejfölt, fél citrom levét és reszelt héját. Végül belekeverjük a bodzavirágokat és a keményítőt. A masszát a lehűlt kekszrétegre öntjük, a formát egy tepsibe állítjuk. A tepsit 2-3 cm magassági forró vízzel feltöltjük, és előmelegített sütőbe toljuk. 150 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje már szilárd, de a belseje puha, remegős. Behűtjük, bodzavirágokkal díszítjük. Kínálhatunk mellé bodzavirággal bolondított cseresznyelekvárt.

Hasonló jó, ehető virágos recepteket találnak a Virágkonyha című könyvünkben, amely most tavaszi akcióban, egy csomag ehető virág magkeverékkel kapható! Ha kedvelik a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra friss virágos információkhoz és receptekhez jutnak!

Halmos Monika