Akácot nem csak bundában süthetünk. Ha az eső nem vert le minden virágfürtöt, próbáljuk ki az akácvirágot gyümölcspudingba zárva! A rebarbara is új életre kelhet benne, ha néhány tavalyi alma bújik meg a kamrában, annak sem találhatunk ennél jobb helyet. Kellemesen hűsítő, mézes-virágos-gyümölcsös finomság, laktóz- és gluténmentes, vegetáriánusoknak is ajánlom! És persze benne az a semmi máshoz nem hasonlítható buja aroma, ami a májusi estéket felejthetetlenné teszi...

 

Hozzávalók:

20 dkg rebarbara,

20 dkg alma,  

8 dkg méz, 

1 dl narancslé, 

8 fürt akácvirág, 

3 evőkanál búzakeményítő

a szószhoz:

1 nagy csokor citromfű

1 dl narancslé

2 evőkanál méz

A rebarbarát megtisztítjuk és 2 cm-es darabokra vágjuk, az almát felkockázzuk. Hozzáadjuk a mézet, majd annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük.

Ha a rebarbara megpuhult, a búzakeményítőt a narancslével elkeverjük szüntelen kevergetés mellett belecsorgatjuk, és 1-2 percig forraljuk.

A tűzről levéve belekeverjük a száráról lecsípett akácvirágokat és a masszát vízzel kiöblített formába töltjük. 3-4 órán át hűtőszekrényben dermesztjük, majd a formából tálra borítva, cikkekre vágva kínáljuk.

Nagyon jól illik mellé egy citromfüves szósz. Ehhez a citromfüvet a narancslével meg a mézzel pépesítjük és a puding mellé tálaljuk.

Hasonló jó, ehető virágos recepteket találnak a Virágkonyha című könyvünkben, amely most tavaszi akcióban, egy csomag ehető virág magkeverékkel kapható! Ha kedvelik a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra friss virágos információkhoz és receptekhez jutnak!

Halmos Monika