Vagy ha úgy jobban tetszik, cheesecake bögrében, levendulával, rózsalekvárral és friss árvácskával. Nem lehet elrontani! Ízeiben ott a tavasz, a nyár és szerelem, és mivel bögrében készül, a siker nem marad el! Ha bögrében sül, abban is tálalható, ha aluminium formában, ajándékba, piknikezni vihető.
Hozzávalók:
7 dkg vaj
10 dkg sütimorzsa
30 dkg krémsajt
15 dkg cukor
2 tojás
1 tojássárgája
1 dl tejszín
1 citrom
1 kiskanálnyi szárított levendulavirág
1 kiskanál búzakeményítő
5 dkg rózsalekvár
A bögréket vagy formácskákat gondosan kivajazzuk, sütimorzsával vastagon beszórjuk. Fóliával lefedve a hűtőbe tesszük, míg a krém elkészül. Ehhez a krémsajtot simára keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, a tojássárgáját, majd a tejszínt, fél citrom levét és reszelt héját, a lemorzsolt levendulát. Végül belekeverjük a keményítőt. A masszát a lehűlt formákba porciózzuk, és tepsibe állítjuk. A tepsit 2-3 cm magasságig forró vízzel feltöltjük, és előmelegített sütőbe toljuk. 150 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje már szilárd, de a belseje puha, remegős. Ha kihűltek a tortácskák, rózsalekvárral vékonyan megkenjük és friss virágokkal kirakosgatjuk a tetejét.
Utolsó kommentek