A hagyományos karácsonyi ételsorba mindig érdemes belecsempészni egy-egy újdonságot. Valami olyan, ünnepi különlegességet, amitől feledhetetlen lesz a vacsora . és ami aztán akár hagyományként is élhet majd tovább, ha sikert arat. Nálunk van egy nagy kedvenc, ami az ünnepi menüsorban jól is mutat.

Karácsony virágosan? Miért is ne. Hiszen a rózsa az ünnepek virága, az örök virág, és miért is lehetne ott, ahol annyi finom ünnepi étel sorakozik?

Mézzel, chilivel házasítva egészen izgalmas ízvilág! Gluténmentes, vegetáriánus. És ha kettesben töltjük a karácsonyt, akkor jó tudni: egészen fantasztikus (kipróbált) afrodiziákum! Boldog és egészséges karácsonyt mindenkinek!

Hozzávalók:

2 evőkanál virágméz,

2 kicsi friss, vagy szárított chili paprika,

2 evőkanál rózsaecet,

4 kisebb, illatos rózsa vagy egy marék szárított rózsaszirom,

20 dkg mozzarella

A chilit apróra összevágjuk vagy összetörjük, és a virágecettel együtt a mézbe keverjük. Hozzáadjuk a rózsaszirmokat is, majd a mozzarellát szeletekre, vagy kockára vágva beleforgatjuk. Lefedve néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.  Előételként vagy az étkezés után kínáljuk: zöld salátaágyra is helyezhetjük, vagy kínálhatunk mellé diós barna kenyeret.

A receptet a LifeNetwork-ön, vagy itt is megnézhetik:

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/mezes-chilis-rozsas-mozzarella-CpCVdNJsCOC4IHeo

Ha tetszett, látgassanak el máskor is! Kedveljék a Virágkonyha közösségi oldalát, ahol naponta friss virágos érdekességeket találnak!