Hozzávalók:

10 dkg búza,

1 kiskanál ételízesítő por,

só,

1 kisebb vöröshagyma,

2 evőkanál olaj,

csipetnyi kurkuma,

1 gerezd fokhagyma,

1 tojás,

12 tökvirág,

a bortésztához:

1 tojás

1,5 dl fehérbor,

8-10 dkg liszt,

só,

a sütéshez olaj vagy zsír

 A búzát előző este beáztatjuk. Másnap ételízesítő porral és sóval ízesített vízben puhára főzzük – legjobb kuktában. Ha langyosra hűlt, ledaráljuk, vagy aprítógéppel nem túl pépesre aprítjuk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd a búzapéphez adjuk. Kurkumával, összezúzott fokhagymával, sóval ízesítjük, majd a tojással összedolgozzuk. A masszát az óvatosan szétbontott tökvirágokba töltjük.

A bortésztához valókat simára eldolgozzuk, majd a töltött virágokat egyenként megmártjuk benne.

Bő, forró zsiradékban szép aranyszínűre sütjük.

Hasonló jó, ehető virágos recepteket találnak a Virágkonyha című könyvünkben, amely most nyári akcióban, egy szórófejes élőalgás tápoldattal együtt kapható! Ha kedvelik a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra friss virágos információkhoz és receptekhez jutnak!