Itt a másodvirágzás, alma is van bőven: házasítsuk őket össze, hogy télen is eszünkbe juthasson a nyári levendulamező!

 

Levendulás almalekvár

Hozzávalók:

2 kg alma

60-80 dkg cukor

1 citrom

2 evőkanál friss levendulavirág

Az almát megtisztítjuk és lereszeljük. Lassú tűzön fél órán át főzzük. Ekkor hozzáadjuk a cukrot, a citrom lereszelt sárga héját és kifacsart levét, belemorzsoljuk a levendulavirágot. Ha a dzsem üvegessé vált, a tűzről levesszük,  azon forrón üvegekbe merjük. Gondosan lezárjuk és az üvegeket száraz gőzben hagyjuk kihűlni.

Hasonló jó, ehető virágos recepteket találnak a Virágkonyha című könyvünkben, amely most nyári akcióban, egy szórófejes élőalgás tápoldattal együtt kapható! Ha kedvelik a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra friss virágos információkhoz és receptekhez jutnak!