Tanácstalanság, hiányzó ajándék, kimaradt valaki a listáról? Egyre több ajtócska nyitva az adventi naptárban, egyre közelebb az ünnep, egyre idegesítőbb a rohanás.

Tessék leülni egy csésze mézes-levendulás tejjel, vagy egy lágyan levendulás forró csokival. És sorra venni, hogy is áll az a fránya ünnepi készülődés. Aztán gyerünk a konyhába, elő a gondosan betárolt levendulával (ha nincs, ITT megvásárolható), és fogjunk neki!

Készülhet levendulás keksz, szép kis zacskóba vagy egy sk. felturbózott kekszes dobozban remek ajándék! A florentin kicsit macerásabb, de annál izgalmasabb – és glutén-érzékenyeknek is kedves figyelmesség. A mézeskalácsba is kerülhet levendulavirág – de mértékkel, és mindenképpen őrölve. Legjobb, ha a cukorral együtt porítjuk. Aki gondolt előre és ott lapul egy doboz mélyén a kandírozott levendula, most csak rá kell biggyeszteni egy-egy csöpp cukormázzal a mézes tetejére.

Alma mindig van kéznél: levendulás almalekvár csinos üvegekbe porciózva. Férfiaknak egy kellemes, gyöngéden levendulás borzselé olaszrizlingből vagy egy zweigeltből. Palacsintába, camembert mellé, libamájhoz tökéletes lesz!

És még van néhány nap ahhoz is, hogy egy levendulás szakácskönyvet vagy ajándékcsomagot is beszerezzünk a Rózsakunyhótól. Mert a karácsony sem lehet levendula nélkül, ugye?