Mi történhet jobb ilyen augusztusi kánikulában a virágokkal, mint hogy jégbe zárjuk őket?! Már ha a forróság nem perzselt le minden virágot a kertből... A színes-virágos jégkockákkal nem csak üdítő italt, oktélt vagy gyümölcsbólét tehetünk gazdagabbá, de gyümölcslevesbe is pottyanthatjuk.

Gyönyörű és különleges meglepetés a hétvégi kerti parti italaihoz, vagy egy csillaghullás-nézős estén. Levendulaszörpben vagy rózsaszörpben pedig egyszerűen maga a virágos tökéletesség!

A jégkocka-készítő mélyedéseibe tegyünk egy-egy kis színes virágfejet: lehet ibolya, vadárvácska, lángvirág, búzavirág, apró illatos szegfű, amit éppen a kert kínál. Töltsük fel vízzel és fagyasszuk le. Az italba ejtett virágos jégkocka üdítő látvány, és ha elolvad, a kis virág az ital tetejére úszik, átadva aromáját a pohár tartalmának.

Hasonló jó, ehető virágos recepteket találnak a Virágkonyha című könyvünkben, amely most nyári akcióban, egy szórófejes élőalgás tápoldattal együtt kapható! Ha kedvelik a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra friss virágos információkhoz és receptekhez jutnak!

Halmos Monika