Szeretne néha friss virágokkal feldobni egy salátát? Kandírozott szirmokkal bűvölni egy tortát? Jégkockába zárt virágot dobni az esti koktélba?

Semmi akadálya, mert ehető virágos kert lehet az Ön kertjében is, vagy akár néhány balkonláda is elég ahhoz, hogy egész szezonban változatos virágokkal örvendeztessen.Megenni csak az étkezési vélra termesztett virágokat szabad, ezért a saját termés a legjobb!Tudjuk a virág egész élettörténetét, hiszen mi neveltük mag-korától kezdve.

Korán jött a tavasz: itt  az ideje a magok beszerzésének, a virágoskert kijelölésének! Az ehető egynyári virágok közül a körömvirágot, sarkantyúkát, tátikát ajánljuk elsősorban. Lehet kapni ehető virágos magkeveréket is, amely májustól a fagyokig biztosít bőséges és gazdag virágválasztékot. A virágok jó társnövényeik egyes zöldségeknek is. Érdemes kihasználni ezt nem csak a növényvédelem miatt, hanem a kert esztétikai értékét is növelhetjük ezzel.

Balkonládában is nevelhetünk ehető virágoskertet. Ide alacsony növekedésű fajtákat válasszuk és tápanyagban gazdag talajba ültessük őket. Gondosan locsoljuk és tápoldatozzuk a bőséges virágzás érdekében, a ládákat lehetőség szerint ne tegyük tűző napra. Tápoldatnak mindenképpen természetes eredetű anyagot használjunk.

Amíg virágba borul a kert, addig sem kell nélkülöznünk a természet adta kincseket. Nézzenek körül a kertben, a hétvégi kiránduláson: a friss, zamatos turbolyával egészen új értelmet nyer a tojáskrém. A dekoráció meg magáért beszél - ha átteltek a tavalyi árvácskák  - és miért is ne tették volna - ott a helyük a szendvicsen!

Ha követik a blogot, időről-időre új növényápolási tanácsokkal és új receptekkel találkozhatnak. Ha kérdésük van, tegyék fel bátran a rozsakunyho.alkotomuhely@gmail.com címen! Ha csatlakoznak a Virágkonyha közösséghez, ott nap mint nap új információt találnak az ehető virágokkal kapcsolatban.

"Ha növényt ültetsz, azt jelenti: hiszel a holnapban"

Audrey Hepburn