Csodás virágokkal teli a kert, csak úgy kínálják magukat a hétvégi menübe! Egy egészen egyszerű és látványos finomság, elkészítése gyerekjáték! Sajtgolyók friss virágokkal: élvezni a tarka virágok látványát? Megkóstolni, milyen a körömviárg napsárga szirma? Milyen roppanós és friss a tátika? Milyen apsó kis édes finomságot rejteget az árvácska mosolygós arcocskája? Milyen édes és zamatos az illatos szegfű szirma? Igen, egy könnyed és izgalmas játék a bájos virágízekkel. Tessék kipróbálni, érdemes!

Ime a recept, vagy megnézhetik itt!

Hozzávalók:

10 dkg krémsajt

5 dkg vaj

12 dkg reszelt sajt

1 kiskanál durva szemcséjű tengeri só

1 marék szárított kerti virág

a tálaláshoz: zöld salátalevelek és friss virágok

A krémsajtot a puha vajjal összekeverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a durva sót, a virágokat és alaposan eldolgozzuk. A masszát lefedve behűtjük. Vizes kézzel diónyi golyókat formálunk belőle, amelyeket friss salátaágyra téve, vagy teljes kiőrlésű lisztből sütött péksüteménnyel kínálunk.

Hasonló jó, ehető virágos recepteket találnak a Virágkonyha című könyvünkben, amely most nyári akcióban, egy szórófejes élőalgás tápoldattal együtt kapható! Ha kedvelik a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra friss virágos információkhoz és receptekhez jutnak!

Halmos Monika