Épp egy éve volt, amikor sikerült eljutnom Meranba, a gyönyörűséges Trauttmansdorff Kastély annál is csodálatosabb arborétumába. A több napot is megérő botanikus kert időszaki kiállítása akkor a "Blümchensex" nevet viselte. Még mielőtt bárki holmi pajzán huncutságra gondolna, meg kell erősítenem: igen, egy botínikus felvilágosítás volt a téma, ahol meg lehetett ismerni a virágok és egyes rovarok, vagy másféle állatok "násztáncát". Mert a virágoskert maga a buja erotika.

Az afrodiziákumok tárháza is sokkal bővebb, mint amit az erről szóló szakirodalom megemlít. Vegyük például a virágokat, az EHETŐ virágokat. FONTOS: étkezési célra csak kifejezetten ehető, étkezési célra árusított, vagy magunk termesztette virágokat használhatunk fel! Virágüzletben vásárolt virágot megenni nem szabad!

Szóval, az ehető, magunk (szomszéd) termesztette, gourmet-boltban, dobozkában vásárolt virág láttán álljunk meg egy percre, és képzeljük el a virág életét: ő a „volt” és a „lesz” köztes állapota, vagyis a mag és a termés közti röpke átmenet, egy száron billegő bujaság, egy érzéki, illatos kis csoda, a múló szépség tükre.

Már a virágillatok is sokkal mélyebben hatnak ránk, mint azt gondolnánk! Könnyen felkavarják érzékeinket, hormon- és idegrendszerünkre is hatással vannak. Kár lenne a csábítás kelléktárából kifelejteni őket, az illatos élő virágokat. Már puszta látványuk is pezsdítően hat, hiszen a virág a növény „nemi szerve”, erotikus üzenetet hordoz. A testünk illata is függ attól, mit eszünk, iszunk: ha virágok is vannak az étlapunkon, ha virágos italokkal bűvöljük el kedvesünket, a testek illata is finomabb, különlegesebb lesz!

Amikor virágot ajándékozunk, a csábítás lehetőségével élünk. A férfiakra általában nincs különösebb hatással egy szál virág, de a kémiai hatása alól ők sem menekülhetnek el! Akár az illatanyagukból kipárolgó hatásra gondolunk, akár az ízükben lévő szexuális izgalomra!

S így el is érkeztünk az ehető virágok egyik fő vonzerejéhez: az afrodiziákus hatásukhoz. A virággal díszített étel már magában hordozza az erotikát – hiszen a nemiség jelképe a virág. A szirmok közt megbújó virágpor, nektár pedig roborálószer, magában is erősítő, vágyat fokozó hatással bír. A meleg, fűszeres, gyümölcsös, virágos illatok korbácsolják fel leginkább a vágyat, képzeljük csak el, milyen hatása lehet egy meleg, gyümölcsös-virágos desszertnek egy kellemes estén!

Most, hogy lassan a virágoskert elnémul télire, vegyük sorba azaokat a lehetőségeket, amelyek tartósítva a rendelkezésünkre állanak: a rózsalekvár, ami a csábító téli reggelik elmaradhatatlan kelléke. A rózsaszörp - pezsgővel egészen-egészen mámorító!

Ezen kívül més sok-sok afrodiziákus virágétel létezik, kukkantsanak be a Virágkonyhába! Vagy ajándékozzák meg vele kedvesüket....