Mi más lenne a Rózsakunyhó karácsonyfáján, mint rózsás habcsók! Nyár derekán tettünk el elegendő rózsacukrot, hogy most elkészíthessük az illatos, pasztellszínű csókokat. Lássuk, hogyan!

Hozzávalók: 6 tojásfehérje, 1 evőkanál citromlé, 35-40 dkg rózsacukor

A tojásfehérjét kemény habbá verjük.  Apránként hozzáadjuk a rózsacukrot, belecsöpögtetjük a citromlevet, majd gőz fölé állítva addig verjük, míg fényes masszává válik. Ekkor csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és sütőpapírral borított tepsire csókokat nyomunk belőle. Ha fenyőfára szánjuk, nem csókokat, hanem aprócsókokból összeálló kis halmokat nyomunk. Langyos sütőben 60-70 perc alatt megszárítjuk.

Hasonló virágos recepteket találnak a Virágkonyha és a Rózsakóstoló című könyveimben. Most sok-sok karácsonyi akcióval a Rózsakunyhó webáruházban!