A töltött-sült alma egész télen időszerű, látványos és nagyvonalú desszert! Szilveszterre egy pofonegyszerű, levendulás változat. Könnyű, kalóriaszegény és egészséges, amit akár egész évben kínálhatunk, nem csak levendulabolondoknak!

...és ha kihűlt, akkor is finom, lágyan simgatja a másnapos bendőt!Tehát újévre hidegen ajánlom!

Hozzávalók személyenként:

1 szép nagy,  1 alma,

6 dkg túró,

1 kiskanál tejföl,

1 kiskanál szárított levendulavirág,

csöppnyi méz,

2 dkg dió,

csipetnyi vaj

A gyümölcsöket félbevágjuk, kimagvaljuk, a magházat karalábévájóval kivájjuk, majd egy kivajazott tűzálló tálra állítjuk.

A túrót áttörjük, a tejföllel meg a mézzel simára keverjük. Hozzáadjuk a levendulavirágokat és a gyümölcsökre halmozzuk. A tetejére szórjuk a durvára vágott diót, egy-egy kis darabka vajat morzsolunk rá és forró sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Azon melegében kínáljuk ezt az illatos, meleg desszertet.

Videón is megnézhetik nyárias változatát:

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/illatos-toltott-gyumolcs-0gljrX2hudaEjE6T

Még több virágos és levendulás receptet olvashatnak a Virágkonyha című könyvemben! Ha a Virágkonyha közösségi oldalának kedvelői, naponta frissen értesülhetnek a legújabb virágos receptekről!