... vagyis egy duplavirágos desszert. Levendula, a romantikus, rózsa, a bársonyos, lágy és érzéki. A kettő együtt pedig minden idők legjobb virágos kettőse! A receptet megnézhetik itt is.

Hozzávalók a borzseléhez, 8 adaghoz:

5 dl félédes fehérbor (muskotályos)

10-12 szál levendula

6 zselatinlap vagy 9 gr zselatinpor

4-5 evőkanál cukor

néhány csepp citromlé

A rózsakrémhez:

30 dkg mascarpone

2 dl tejszín

2 nagy marék friss rózsaszirom

4 ek. méz

 

A fehérbort a levendulával meg a cukorral felforraljuk. Néhány csepp citromlével ízesítjük, majd a tűzről lehúzzuk és hozzáöntjük a beáztatott és felmelegített zselatint. Megkóstoljuk: ha szükséges, még egy kicsi cukrot adunk hozzá, és ha langyosra hűlt, leszűrjük, majd poharakba töltve behűtjük. Készíthetjük növényi eredetű tortazseléporral is!

A rózsakrémhez valókat egy tálba tesszük, majd turmixgéppel egynemű-habosra keverjük. A lehűlt borzselé tetejére kanalazzuk, és friss, vagy kandírozott rózsaszirmokkal díszítve kínáljuk.

Hasonló jó, ehető virágos recepteket találnak a Virágkonyha című könyvünkben, amely most nyári akcióban, egy szórófejes élőalgás tápoldattal együtt kapható! Ha kedvelik a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra friss virágos információkhoz és receptekhez jutnak!

Halmos Monika