Rémisztően hangzik, ugye?
Rafináltabb már nem is lehetne: dióval, illatos zöldfűszerekkel, zamatos zöldborssal és levendulával fűszerezve, ropogós tészaköntösbe bújtatva…
Tökéletes vendégváró, de nem is mesélek róla hosszan, mert ki kell próbálni. Ha mesélnék, azt meg úgysem tudná senki elképzelni, hogyan kel egybe a levendula a kakukkfűvel, a zöldborssal, a szerecsendióval, és mindent pityókásan. És nem molyirtóra hajazva.
Íme:

Hozzávalók:

80 dkg burgonya

egy kisebb vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
néhány szál kakukkfű,
15 szál levendula
5 dkg durvára tört dió
4 evőkanál olaj
 őrölt bors
1 kiskanál konzerv zöldbors
reszelt szerecsendió
1 csomag leveles tészta
1 tojás a lekenéshez



A burgonyát héjában megfőzzük.
A vajon a finomra vágott hagymát üvegesre sütjük, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a felaprított zöldfűszereket és a szárazon megpirított diót.
A burgonyát megtisztítjuk, a felét még melegen áttörjük és a hagymás-fűszeres keverékhez adjuk. Sóval, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, a leszűrt zöldborsot beleszórjuk és alaposan összedolgozzuk.
A többi burgonyát dobókockányi darabokra vágjuk, és olajon ropogósra sütjük, a burgonyás masszába forgatjuk.
A felengedett leveles tésztát négy darabba vágjuk, egyenként 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Egy csíkban tölteléket halmozunk rá, szorosan felcsavarjuk, majd az így elkészített négy rúd rétest sütőpapírral borított tepsire fektetjük.
 Felvert tojással megkenjük és előmelegített sütőben 220 fokon 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Melegen, és hidegen egyaránt kínálhatjuk.

A leveles tészta mindig forró sütőbe kerüljön, akkor lesz jó!