Az afrodiziákumok tárháza sokkal bővebb, mint amit az erről szóló szakirodalom megemlít. Vegyük például a virágokat, az EHETŐ virágokat.

FONTOS: étkezési célra csak kifejezetten ehető, étkezési célra árusított, vagy magunk termesztette virágokat használhatunk fel! Virágüzletben vásárolt virágot megenni nem szabad!


Szóval, az ehető, magunk (szomszéd) termesztette, gourmet-boltban, dobozkában vásárolt virág láttán álljunk meg egy percre, és képzeljük el a virág életét: ő a „volt” és a „lesz” köztes állapota, vagyis a mag és a termés közti röpke átmenet, egy száron billegő bujaság, egy érzéki, illatos kis csoda, a múló szépség tükre.


Már a virágillatok is sokkal mélyebben hatnak ránk, mint azt gondolnánk! Könnyen felkavarják érzékeinket, hormon- és idegrendszerünkre is hatással vannak. Kár lenne a csábítás kelléktárából kifelejteni őket, az illatos élő virágokat. Már puszta látványuk is pezsdítően hat, hiszen a virág a növény „nemi szerve”, erotikus üzenetet hordoz. A testünk illata is függ attól, mit eszünk, iszunk: ha virágok is vannak az étlapunkon, ha virágos italokkal bűvöljük el kedvesünket, a testek illata is finomabb, különlegesebb lesz!


Amikor virágot ajándékozunk, a csábítás lehetőségével élünk. A férfiakra általában nincs különösebb hatással egy szál virág, de a kémiai hatása alól ők sem menekülhetnek el! Akár az illatanyagukból kipárolgó hatásra gondolunk, akár az ízükben lévő szexuális izgalomra!


S így el is érkeztünk az ehető virágok egyik fő vonzerejéhez: az afrodiziákus hatásukhoz. A virággal díszített étel már magában hordozza az erotikát – hiszen a nemiség jelképe a virág. A szirmok közt megbújó virágpor, nektár pedig roborálószer, magában is erősítő, vágyat fokozó hatással bír. A meleg, fűszeres, gyümölcsös, virágos illatok korbácsolják fel leginkább a vágyat, képzeljük csak el, milyen hatása lehet egy meleg, gyümölcsös-virágos desszertnek egy kellemes estén! A barackvirág jó hangulatot áraszt, a rózsa vággyal tölt el, az édes akác  valósággal rabul ejt. Egy bimbózó kapcsolatnak csodát tehet egy ibolyás kis sütemény, egy rózsából-rózsával komponált szerelmi bájital. Bátraknak érdemes kipróbálni a levendulát is, ehhez remek recepteket találhatók pl. a “Levendula-szívvel-lélekkel” című könyvben! A virágok tökéletes eszközei az erotikus csábításnak, egyszer ki kell próbálni mindenképp.


Tehát bátran virágokat a konyhába! Ehhez az egyik legtökéletesebb virág a rózsa, nem csak azért, mert egyeseknek a „virág” egyet jelent a vörös rózsával, hanem mert finom és májustól az első fagyokig hozzájuthatunk friss rózsához. Egy nyári estét csodás szerelmes élménnyé tehet egy rózsa bólé – és ha nincs kéznél friss rózsa, hát akkor elő egy üveg rózsaszörppel – azzal is mesés: tiszta erotika a palackban!


Rózsabólé
Hozzávalók 8 személyre:

3 marék rózsaszirom

1,5 dl konyak

5 dl fehér, félédes bor

1 citrom

20 dkg cukor

20 dkg eper

1 üveg félédes pezsgő


Két marék rózsaszirmot a bóléstálba teszünk.

Hozzáadjuk a cukrot, a karikákra vágott citromot, a konyakot meg a fehérbort és lefedve egy órán át hűvös helyen érleljük.

Tálalás előtt leszűrjük, a megmosott és feldarabolt epret beletesszük, a jól behűtött pezsgővel felöntjük és a félretett rózsaszirmot beleszórva máris kínáljuk.

Ha elmúlt az eper-idő, más, zamatos gyümölcs is élvezheti a rózsás-pezsgőfürdőt: érdemes barackkal, sárgadinnyével is kipróbálni!