Ha virágokkal főzünk, néhány alapvető szabályt feltétlenül be kell tartani. Íme.

Fontos tudnivalók az élelmiszerbiztonságról

Virágüzletben, dísznövényként vásárolt virágot soha ne fogyasszunk! A termesztett kerti virágokat szedjük saját kertünkből, vagy szerezzük be megbízható helyről, hogy biztosak legyünk benne, nem kezelték őket műtrágyával, növényvédő szerrel! Lehetőleg délelőtt, a reggeli harmat felszáradása után vágjuk a virágokat és frissen, óvatosan leöblítve használjuk fel.

Az utaktól, szennyezett területektől távol gyűjtsünk vadon termő növényeket! Hasznos segítőtársunk lehet a növényhatározó, kétség esetén vagy a nem pontosan azonosítható virágot hagyjuk inkább ott, akárcsak a védett növényeket! A receptjeim ötletadók, segítki a tájékozódást, de nem helyettesítik a helyszíni pontos növényfelismerést.

Egyes növények termése, levele, virága mérgező, legyünk óvatosak! Fogyasszuk azokat, amelyekről biztosan tudjuk, hogy kulináris célokra alkalmasak!

Első ízben kis mennyiségben próbáljuk ki, ízleljük meg a kiválasztott virágot, mert egyes növények az arra érzékenyeknél allergiás reakciókat válthatnak ki. Pollenallergiában szenvedők virágok fogyasztásával legyenek óvatosak! Mindenki csak saját felelősségére fogyasszon ehető virágokat!

Ha tetszett, és hasznosnak találta, kattintson a Virágkonyha közösségi oldalára, ahol még több inspiráló és izgalmas ötlettel léesz gazdagabb! Klikk!