Színes szirmok a salátában.

Meglepő? Lehetséges, de megéri megkóstolni: ízletes és egészen extra ízkombináció zöldségekkel házasítva.

Nyári zöldségsaláta dáliaszirmokkal

 

Hozzávalók:

1 kisebb, zsenge cukkíni,

40 dkg paradicsom,

2 zöldpaprika,

só,

3-4 evőkanál virágecet,

2 evőkanál cukor,

csipetnyi őrölt fehérbors,

2 kisebb dáliavirág

 

A cukkínit és a paradicsomot megtisztítjuk és kockára vágjuk. A paprikák húsát cikkekre szeljük és a paradicsom- meg a cukkíni kockákkal lazán összekeverjük, megsózzuk. Öt-tíz percig állni hagyjuk, majd virágecettel megöntözzük, cukorral, őrölt fehérborssal ízesítjük. Átforgatjuk, beletesszük a dáliaszirmokat és máris tálaljuk. Pirítós kenyeret kínáljunk a színpompás salátához.

Hasonló jó, ehető virágos recepteket találnak a Virágkonyha című könyvünkben, amely most nyári akcióban, egy szórófejes élőalgás tápoldattal együtt kapható! Ha kedvelik a Virágkonyha közösségi oldalát, napról-napra friss virágos információkhoz és receptekhez jutnak!

Halmos Monika