A muffin az egyik legegyszerűbben elkészíthető és leguniverzálisabb sütemény. Jó reggelire, csomagolhatjuk tízóraira, vendéget várhatunk vele és mivel könnyen csomagolható, szállítható, így a piknikkosárban is ott a helye!

Elkészítése gyerekjáték, még csak a keveréssel sem kell fáradni - egy angol muffinszakértő szerint csak 16-szor kell átkeverni, és kész! A tepsivakarástól megkímének a kis papírkosárkák - tehát muffinra fel, főleg, ha még levendulás is!

Hozzávalók:

1-1 kisebb narancs és alma

1,5 dl narancslé

2 tojás

8 dkg vaj

25 dkg liszt

1 kiskanál szódabikarbóna

csipetnyi só

12 dkg levendulás cukor

 8 dkg darált dió

 a formához vaj és liszt

A narancsot alaposan megmossuk meleg vízzel. A megtisztított almával együtt feldaraboljuk, és a turmixgépbe tesszük.  Hozzáadjuk a narancslevet, a felvert tojásokat, az olvasztott vajat és összeturmixoljuk. 

Keverőtálba öntjük, beleszórjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a levendulás cukrot, a darált diót, csipetnyi sóval ízesítjük és gyors mozdulatokkal összekeverjük. 

A muffinsütő mélyedéseibe egy-egy kis papírkosárkát teszünk, és a masszát belekanalazzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 22-25 perc alatt szép halványbarnára sütjük.

Levendulás porcukorral meghintve kínáljuk.

A csokoládés változathoz darált dió helyett 8 dkg egészen apróra tördelt csokoládét keverjünk a masszába! Ünnepi alkalomra levendulás cukormázzal vonjuk be, vagy díszítsük kandírozott levendulával!

Ha tetszett a recept, látogassank vissza máskor is! Levendulás recepteket találnak a Levendula szívvel-lélekkel című könyvemben!

A Virágkonyha közösségi oldalán napról-napra friss virágos finomságok receptjeit olvashatják. Érdemes csatlakozni közösségünkhöz!