A levendulás keksz nagyon trendi. És finom. Kávé, tea mellé, gyümölcslevesekhez kitűnő. És egyszerűen elkészíthető, sokáig eltartható, egészséges, mert nyugtató, görcsoldó hatású!

Most egy újragondolt változatban ajánlom, amely egyúttal a készülő levendulás-diétás könyvünk egyik első - és kipróbáltan szuper! - receptje. A mazsolát már most be lehet áztatni, hogy holnapután már semmi se legyen akadálya a kekszsütésnek!

Hozzávalók:

10 dkg mazsola

2 dl szőlőlé (vagy bor)

12 dkg mandula liszt

20 dkg teljes kiőrlésű liszt

1 kiskanál sütőpor

csipetnyi só

15 dkg vaj

1 evőkanál szárított levendula

1 tojás

A mazsolát egy jól záródó üvegbe tesszük, a szőlőlével felöntjük és legalább egy napig állni hagyjuk, ezalatt a szemek szépen kigömbölyödnek.

Sütés előtt a mazsolát lecsöpögtetjük, aprítógéppel vagy botmixerrel pépesítjük. A lisztet a sütőporral, csipetnyi sóval meg a levendulával elvegyítjük. Hozzáadjuk a puha vajat, az egész tojást, a mazsolapépet és alaposan összedolgozzuk.

A tésztát fóliába csomagolva néhány órára hidegre tesszük. Azután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és kedvünk szerinti formákat szúrunk ki belőle. A kis tésztadarabokat sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 8-10 perc alatt szép világosra sütjük.  Meghinthetjük levendulás porcukorral is.

Ha tetszett a recept, látogassank el ide máskor is! Ha kedvelik a Virágkonyha közösségi oldalát, naponta friss receptekkel találkozhatnak!