Meglepő és megnyerő: illatos és aromás bevezetője lehet egy tavaszi menüsornak. De akár nyitánya egy különleges, pezsgős vacsorának is! Az időjárás megviccel bennünket, de így legalább már most találhatunk friss salátának valókat a kertben. Akár a hó alól kikapargatva is!

Hozzávalók:

1 dl félszáraz fehérbor

két nagy csokor ibolya

10 dkg főtt vagy sült csirkemell

1 citrom leve

1 kiskanál curry

csipetnyi só és őrölt szegfűbors

1 marék salátának való: madársaláta, jégsaláta, rukkola, retek,  vagy a kertből friss tyúkhúr, zsenge pitypanglevél

1 szikkadt zsömle

Az egyik csokor ibolya virágait előző nap letépkedjük, és a borba áztatjuk. A citromlevet a fűszerekkel elkeverjük, és a finoman felcsíkozott csirkemellre öntjük, jól átforgatjuk, behűtjük. A salátákat, a kerti zöldeket és a retket megtisztítjuk, apróbb darabokra tépjük, vágjuk, majd az ibolyás bort leszűrjük, a salátákra locsoljuk és ezt is hűvösre tesszük, míg a zsömlét felkockázzuk és megpirítjuk. Tálalás előtt a húst a salátával összevegyítjük, óvatosan beleforgatjuk a zsömlekockákat mega többi friss ibolyavirágot és máris tálaljuk. 

Ha tetszett, látogassank vissza máskor is! Hasonló ibolyás recepteket találnak az Ibolya íz-lelő című könyvemben! Közösségi oldalamon napról-napra friss virágos recepteket és érdekességeket találnak!