Az avokádóból legtöbbször guacamolét - vagyis avokádókrémet készítünk. Tavasszal is tehetjük ezt, ha szép érett avokádóhoz - más néven aligátorkörtéhez - jutunk.

Nem fokhagymával, nehéz fűszerekkel, ha nem az üde évszakhoz igazodva légies, virágos, lágy ízekkel, és meglátjuk, a hatása így is fenomenális. Az ibolya az avokádóval egybekelve egészen új oldalát mutatja meg, aki már kóstolt édesen iboláyt, vágjon bele ebbe is hamar! Irány a kert vége, vagy a kiserdő, menjünk az orrunk után, ibolyát keresve!

Hozzávalók:

1 érett avokádó

1 narancs

fél dl olívaolaj

só, 2-3 gerezd fokhagyma

egy nagy csokor ibolya

Az avokádót meghámozzuk, húsát feldaraboljuk és a narancs levével megöntözzük. Hozzáadjuk az olívaolajat, a fokhagymát és simára turmixoljuk, vagy aprítógépben egészen apróra daráljuk.

Reszelt narancshéjjal, sóval ízesítjük. Néhány órára behűtjük, hogy ízek összeérjenek. Friss kenyérre kenjük, és ibolyavirágokkal dúsan megrakjuk.

Ha van kéznél friss retek, vagy zsenge zöld salátalevelek, még gazdagabb tavaszi íz-orgiát varázsolhatunk a szendvicsre.

Sok más, hasonló ibolyás receptet találnak az Ibolya íz-lelő című könyvünkben. Ha tetszett, csatlakozzanak a Virágkonyha közösségi oldalához, ahol napra friss, virágos receptet kínálok!